Cursus Babyshiatsu

In de cursus babyshiatsu leer je in 4 bijeenkomsten eenvoudige shiatsutechnieken waarmee je zelf je kind kan behandelen. Babyshiatsu wordt over de kleren heen gegeven en kan dus bijna altijd gedaan worden: als je kind speelt, bij je op schoot zit, als het ziek is. De cursus ondersteunt een goede en gezonde ontwikkeling van het kind en brengt ontspanning voor ouder en kind. Help je kind met veelvoorkomende klachten als buikkrampen, moeite met doorademen en onrust.

De cursus wordt gegeven in groepen van 4 - 6 ouders met hun babies. Kleine groepen zorgen voor zoveel mogelijk rust bij de babies en geven de ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Ook babies vinden het leuk om bij elkaar te zijn! Groepscursus babyshiatsu

De cursus wordt aangeboden op verschillende locaties in Amsterdam. Er zijn twee verschillende cursussen: de cursus 0-6 maanden is voor kinderen vanaf 6 weken tot ongeveer 6 of 7 maanden (totdat kinderen kunnen kruipen). De cursus 6-12 maanden is voor oudere babies vanaf 6 of 7 maanden tot ongeveer 12 maanden.

aanmelden

  • 4 bijeenkomsten van 5 kwartier voor €155.-
  • Groepen van 4-6 kinderen met één ouder.
  • Twee soorten cursus: voor 0-6 maanden en voor 6-12 maanden.
  • Op verschillende locaties en dagen in Amsterdam.

Heb je vragen over de cursus, de locatie of wil je heel graag een cursus volgen op een andere dag, neem dan contact met ons op! Een cursus kan ook bij jou thuis of op een andere locatie georganiseerd worden, bijvoorbeeld voor je eigen zwangerschapsgroep.

Babyshiatsu, 0-6 maanden

0-6 maandenDe cursus 0-6 maanden is voor kinderen vanaf 6 weken tot ongeveer 6 of 7 maanden (totdat kinderen kunnen kruipen). In de eerste zes maanden zijn de voorste en achterste meridianen volop in ontwikkeling bij je kind. In deze periode leert de baby zijn eigen lichaam kennen en komt steeds meer in beweging. Deze cursus gaat over het goed kunnen verwerken van indrukken die het kind opdoet, over basisvertrouwen in het eigen lichaam en weer tot rust kunnen komen na opwinding.

Bij de ouder zijn dezelfde meridianen belangrijk in deze eerste zes maanden: de nieuwe rol als ouder vraagt aanpassing, je lichaam maakt een transformatie door na de zwangerschap en bevalling en er is een hele nieuwe wereld te ontdekken in deze nieuwe rol. Juist daarom hebben we in de cursus ook aandacht voor de meridianen voor de ouder: wat kan je doen om je eigen energie en gezondheid te bevorderen?

“Ik zie mijn kind helemaal ontspannen, wat leuk om te zien!” Moeder van Wiep 4 maanden

In de cursus besteden we aandacht aan het aanwezig zijn in het hier en nu: door met volle aandacht aanwezig te zijn als je je kind masseert maak je goed en helder contact met je kind. Het gaat om de kunst van het aanwezig zijn bij jezelf, in dit moment. Vertrouw op je intuïtie en vertrouw op jouw aanraking en jullie afstemming op elkaar. Het verstevigt de band tussen ouder en kind.

De babyshiatsucursus is een ervaring die ouder en kind samen delen: in nauw contact met elkaar leer je technieken en oefeningen waarbij je elkaar beter leren kennen en vertrouwen. Je leert (anders) kijken naar je kind: welke signalen geeft het af? Heeft het behoefte aan aanraking? Welke aanraking vindt jouw kind prettig? En welke niet?

De cursus ondersteunt een goede en gezonde ontwikkeling van het kind en brengt ontspanning voor ouder en kind. Help je kind met veelvoorkomende klachten als buikkrampen, moeite met doorademen en onrust.

Babyshiatsu, 6-12 maanden

6-12 maandenDe cursus 6-12 maanden is voor de wat oudere babies van 6 of 7 maanden (als kinderen kunnen kruipen of op handen en knieën komen) tot ongeveer 12 maanden. In deze maanden zijn de meridianen aan de zijkant van het lichaam volop in ontwikkeling bij je kind, en gaan de meridianen meer met elkaar samenwerken: een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren zitten, staan en lopen. In deze cursus leer je ook kijken naar je kind en het kind shiatsu geven, maar is er veel meer dynamiek mogelijk: bewegelijke babies blijven niet meer stil liggen maar gaan op onderzoek uit. Je leert je kind te volgen in zijn beweging en tegelijkertijd ontspanning aan te bieden door aanraking.

“ Voor het naar bed gaan heb ik ook mijn andere kind gemasseerd, dank voor het terug brengen van wat rust” moeder van Elias 7 maanden

Bij de ouder zijn dezelfde meridianen belangrijk in deze zes maanden: als ouder wordt er beroep gedaan op jouw flexibiliteit en innerlijke rust. Lichamelijke bewegelijkheid en balans hangen daarmee samen. Juist daarom hebben we in de cursus ook aandacht voor de meridianen voor de ouder: wat kan je doen om je eigen energie en gezondheid te bevorderen?

In de cursus besteden we (opnieuw) aandacht aan het aanwezig zijn in het hier en nu: door met volle aandacht aanwezig te zijn als je je kind masseert maak je goed en helder contact met je kind. Het gaat om de kunst van het aanwezig zijn bij jezelf, in dit moment. Vertrouw op je intuïtie en vertrouw op jouw aanraking en jullie afstemming op elkaar. Het verstevigt de band tussen ouder en kind.