Shiatsu behandeling

Tijdens de zwangerschap

Shiatsu voor de babyTijdens de zwangerschap is shiatsu een heerlijke vorm om te ontspannen, om verbinding te voelen met de baby en om de continue veranderingen in je lichaam te blijven volgen en balans te vinden. Meestal verlopen zwangerschappen zonder problemen maar er zijn verschillende klachten die tijdens de zwangerschap voor kunnen komen, die veelal met shiatsu te verhelpen zijn. Denk aan misselijkheid, nek-, rug-, en bekkenklachten, stemmingswisselingen, slaapproblemen, vermoeidheid, carpaal tunnelsyndroom, bandenpijn, bekkenbodemklachten, spataderen, vocht vasthouden en spierkrampen.

Als voorbereiding op de bevalling is Shiatsu heel geschikt: door de regelmatige ontspanning tijdens de behandelingen helpt dit ook om tijdens de bevalling goed te kunnen ontspannen. Shiatsu ondersteunt helpt het lichaam om zich voor te bereiden op de bevalling.

Na de bevalling

Direct na de bevalling ondergaat het lichaam heel veel veranderingen: van een baby in de buik gaat het lichaam over op voeding en zorg voor de baby buiten de buik. Ook mentaal is de verandering groot voor moeder en kind. Ter ondersteuning van het herstel na de bevalling en tijdens het ontzwangeren is Shiatsu heel fijn. Dit kan ook bij je thuis, al enkele dagen na de bevalling.

Voor de baby

Behandeling babyIndividuele behandelingen van baby en moeder zijn ook mogelijk. Om de ontwikkeling van de baby te ondersteunen en verschillende mogelijke klachten te verlichten bij de baby (krampen, pijn, onrust, huiduitslag) kan de baby behandeld worden en kunnen we jou leren hoe je zelf je baby kan behandelen. Moeder en baby vormen zeker in het begin een eenheid en kunnen ook samen behandeld worden. Volgens het Japanse motto “wil je het kind sterk maken, moet je eerst de moeder sterk maken”: de verbinding tussen die twee is zo evident dat ze ook in de shiatsubehandeling niet los van elkaar gezien kunnen worden.

Maak een afspraak met Froukje of Natascha.